Just news..

Tisdag..

Min dag började inte så bra.. Klev av bussen och skulle gå sista vägen till jobbet. Klev rakt ner i ett vattenfyllt hål med ena benet. Kul och lukta sur strumpbyxa på jobbet! Ja de torkade iaf under dagen, haha.
Fullt upp på jobb idag men var så kreativ att jag blev klar tidigt och gick en halvtimme tidigare. Solen skiner och det är verkligen fint höstväder, så jag gick hem =), det är inte så långt. Några kilometer, 4-5 kanske.
 Fjället bakom huset var helt snötäckt från i natt, så himla vackert.

Och gissa vad jag ska äta idag... fisk! Känns nästan som om jag är på en hälsoresa. Jag frågade Knut om vi kanske skulle slå på stort och laga taccos en bra dag. Han visste inte helt vad de var för något (!). Kanske ska visa honom.

Förresten så hittade jag mobilsladden idag, så nu fattas bara kamerasladden. Ska försöka låna bil och köra till Kristina en sväng. Annars var det väl inget nytt. Karin fyller år idag, Grattis Karin! Hoppas hon haft en great day, där hemma.


'
Här blir jag klippt, fast bara topparna. Ser nog rätt lika ut...


Jag jobbar på ön, så här är bron som jag går över när jag ska hem.. I bakrunden ser man nog fjället som är snötäckt.


Lite mindre bild..., den berömda bron =)

Min norska fungerar bra, oftast. Idag pratade jag om tvätten medans min chef pratade om disken. Men men, de går inte alltid så lätt att förstå allt. Hon e från Kristiansand och pratar norska, det blir samma som skånska. Så tänk skånsk dialekt på norska.. Lite svårt att hänga med ibland.

Ska städa lite grann så kanske saker jag slarvat bort dyker upp igen, haha. Nu ska de bli ordning på mig!
So Long..

there are just news, not god or bad

Norge - Tromsö

Jaha då var det måndag igen.
Jag har fått tillbaka min plånbok!!!!!!!!!!!
Tänk att de finns såna människor som söker upp en och lämnar igen.
Alla pengar å kort å allt var kvar, så jag gav han 200 som tack. Det kanske var lite med tanke på hur mycke jobb det hade vart att skaffa nytt bankkort, körkort osv. Han ville inte ta emot pengarna men jag tyckte de va de minsta jag kunde göra. Han var en student från Ungern, men jag lyckades tacka så mycke på engelska iaf. Ni som känner mig vet att engelska e inte min starka sida, men jag kan beställa "one beer" iaf =).
Ringde banken för att säga att dom kunde ta bort spärren på mitt kort men de gick tyvärr inte.
Så jag får leva snålt tills jag får de nya kortet helt enkelt.

Idag har jag klippt mig, tog kort på mobilen, meeeen snurrig som jag är så har jag glömt kabeln till datorn hemma i Falun, och även kabeln till kameran... skit va? Men jag ska försöka få Ola att skicka med de när han skickar mitt nya bankkort, suck.

Slog på filmen "The Love Guru" igår när jag skulle lägga mig, somnade efter halva.. Ska försöka se klart den idag. 
På onsdag ska jag på hårvisning, de blir spännande. Kul med lite ny inspiration. 

Idag efter jobbet gick jag med Malin till hennes killes jobb tills min buss skulle gå. Sprang ner till bussen, betalade och klev på. Då upptäckte jag att jag glömt min väska där uppe, (!) så jag fick kliva av, gå och hämta den och vänta på nästa buss. Har jag alltid vart såhär vimsig? Har börjat glömt saker stup i kvarten. 
I morgon ska jag försöka hitta på något med Kristina efter jobbet, se en film kanske. 

Min tatuering på foten där det står Carpe Diem har tappat  färg, så just nu står de "pe Diem". Antar att han som gjorde de inte körde tillräckligt djupt. Det går inte så bra för mitt lag just nu, haha. Får försöka ordna det när jag kommer hem, om jag inte orkar gå någonstans här. Finns nog fyra stycken studios här i stan men jag kanske ska passa mig för att gå in till någon. Då får jag säkert en massa nya ideér och gör av med alla pengarna.

Men det var nog allt för idag. So Long...
 


Living the dream ?

There are just news, not god or bad

Norge - Tromsø

Jaha, då kanske jag ska berätta lite om min resa.. Tog flyget från Olso till Tromsö den 11 september. Blev hämtad på flygplatsen av Knut, som sen fick bensinstopp !? mitt i tunneln under ön. Typiskt. Det var väl kanske inte den bästa starten på min resa. Men han ordnade en god laxmiddag till kvällen så då vart det plus-poäng igen.

Jag har hunnit jobba i 2 veckor nu. På en salong som heter Glam och som ligger mitt i stan.
Det funkar bra och jag trivs kjempebra! www.glamfrisor.no

Var på bio förra veckan. Batman, inte min typ av film egentligen men Heath Ledger var ju grymt bra som Joker!
Men den var väl rätt bra, mycket effekter. Ljudet var på högsta volym så jag var på väg å flyga ur stolen ett par gånger.Annars så rullar de väl på, var ut en sväng igår. Tappade plånboken i taxi´n, Typiskt! Ringde taxi centralen men dom hade inte fått in något =(. Kanske provar att gå förbi polisen i morgon å ser om de e någon som lämnat in den. Så nu är jag utan bankomatkort, körkort och diverse andra kort, rätt surt. Jag får mitt norska bankkort nu i veckan så fram till dess är jag lite begränsad kan man säga. Tur att jag har passet så jag kan legitimera mig iallafall. Blir så trött på mig själv. 

Jag har bara ätit fisk sedan jag kom,...
lax, stekt sei, kokt sei, torsk, fisksoppa osv.
Men fisk är bra för kroppen som han bestefar säger.

Saknar folk där hemma men de här ska nog gå bra. Vi får väl se när mörkertiden kommer hit, då får jag kanske panik!?`Mörkt dygnet runt. Här är det höst i högsta grad, snart kommer snön.

Jaha, men.. So Long..


 

RSS 2.0